کد خبر : 92400 تاریخ : ۱۴۰۲/۷/۱ - 22:19
رونالدو رکورد اینترنت ایران را شکست «حوادث امروز»ثبت 11ترابیت بر ثانیه‌ای اینترنت داخل و بین‌الملل در شب بازی پرسپولیس و النصر نشان‌دهنده تغییر سبک زندگی مردم و موفقیت زیرساخت‌های فناوری کشور بود«حوادث امروز»گزارش میدهد.

«حوادث امروز»ثبت 11ترابیت بر ثانیه‌ای اینترنت داخل و بین‌الملل در شب بازی پرسپولیس و النصر نشان‌دهنده تغییر سبک زندگی مردم و موفقیت زیرساخت‌های فناوری کشور بود«حوادث امروز»گزارش میدهد.

در جریان بازی پرسپولیس و النصر عربستان، یک رکورد جدید در ترافیک اینترنت ثبت شد. آنگونه که مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ازجمله وزیر و رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده‌اند، پیک ترافیک داخل رکورد 6.3ترابیت بر ثانیه را ثبت کرده است که به تعبیر رئیس رگولاتوری، زیرساخت‌های ارتباطی کشور محک خورد. اگرچه در جریان این بازی، بخشی از کاربران از اختلال‌های مقطعی و کندی اینترنت گلایه داشتند که نشان‌دهنده نیاز زیرساخت به افزایش ظرفیت شبکه است، اما در کل می‌توان این اتفاق را به فال نیک گرفت. به همین‌خاطر، عیسی زارع‌پور از افزایش 50درصدی ظرفیت شبکه زیرساخت تا پایان سال خبر داده است. به‌عبارت دیگر، اپراتورها و شرکت مخابرات باید تلاش کنند تا این امر محقق شود.

اضافه شدن 50درصد به ظرفیت شبکه
بازی سه‌شنبه هفته گذشته، نیاز به زیرساخت‌های ارتباطی کشور را بیش از پیش نمایان کرد. در جریان این بازی که شاهد یک رکوردشکنی در ترافیک اینترنت داخلی بودیم، زیرساخت‌های ارتباطی در کل موفق عمل کردند. به همین‌خاطر وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر توسعه شبکه زیرساخت، در یک پیام رسان بومی نوشت: در‌کنار شتاب گرفتن پروژه فیبرنوری، ۵۰درصد به ظرفیت شبکه زیرساخت تا پایان سال افزوده می‌شود. عیسی زارع‌پور با اشاره به ثبت پیک ترافیک داخل به میزان ۶.۳ترابیت برثانیه در جریان بازی پرسپولیس و النصر این اتفاق را نتیجه توسعه زیرساخت‌های ارتباطی طی 2سال گذشته دانست و اظهار امیدواری کرد که این توسعه «ان‌شاءالله ادامه خواهد داشت.» با این حال، او تأکید کرد که شرکت مخابرات و اپراتورهای همراه هم باید به روند توسعه خود شتاب ببخشند تا کیفیت شبکه بیش از گذشته افزایش یابد.

محک زیرساخت
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی هم این رکورد را مورد توجه قرار داد و در یکی از پیام‌رسان‌های بومی نوشت: در جریان بازی پرسپولیس و النصر، یک‌بار دیگر زیرساخت‌های ارتباطی کشور با موفقیت محک خورد و پیک ترافیک داخل ۶.۳ترابیت برثانیه ثبت شد. امیر لاجوردی این رکورد را بی‌سابقه دانست و نوشت: «برای نخستین‌بار، مجموع پیک ترافیک داخل و خارجی کشور رکورد زد و از مرز ۱۱ترابیت برثانیه گذشت.» نکته جالب ماجرا این است که رکوردشکنی قبلی هم در یک شب فوتبالی رقم خورده بود. آذرماه سال۱۴۰۱ و در زمان برگزاری مسابقات جام‌جهانی فوتبال، «عیسی زارع‌پور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حاشیه جلسه هیئت دولت به رکوردشکنی در ترافیک اینترنت کشور همزمان با پخش زنده بازی ایران و آمریکا اشاره کرد و گفت: «ترافیک تولید و مصرف شده در داخل کشور به‌اندازه 6 ترابیت بر ثانیه بوده است که برای اولین‌بار شاهد چنین ترافیکی در شبکه کشور هستیم.»

افزایش ظرفیت اینترنت در سال 1401
مدتی پیش، شرکت ارتباطات زیرساخت طی گزارشی، از افزایش ظرفیت فعال اینترنت بین‌الملل در سال1401 خبر داد. این گزارش حاکی از این بود که در سال1401 ظرفیت فعال اینترنت بین‌الملل افزایش 50درصدی را تجربه کرده است. همچنین گزارش زیرساخت در مورد توسعه ظرفیت شبکه IP نسبت به ابتدای دولت سیزدهم افزایش 100درصدی را تا پایان1402 هدفگذاری کرده است. در بخش توسعه اینترنت بین‌الملل گزارش شرکت زیرساخت به‌ رفع مشکل قطعی‌های بلندمدت لینک‌های بین‌الملل، استقرار سامانه DDoS داخلی بر بستر IGW، تهیه و اجرای الزامات فنی اتصال امن به IGW و آغاز توسعه شبکه IGW به ظرفیت 3ترابیت بر ثانیه و تکمیل در سال1402 اشاره شده است. بنابراین و براساس هدفگذاری‌های سال1402 انتظار می‌رود که بسیاری از مشکلات تا پایان سال رفع شود.

تغییر زمین بازی ارتباطات
فوتبال در همه جای دنیا طرفداران فراوانی دارد. پیش از این، هر وقت که یک مسابقه مهم قرار بود برگزار شود، ترافیک شهرها ازجمله تهران به‌شدت کاهش می‌یافت. اما اکنون چند سالی است که شاهد این اتفاق نیستیم. دلیل آن هم مشخص است. طرفداران فوتبال، خود را ملزم به رسیدن به یک تلویزیون نمی‌دانند. چراکه از طریق گوشی هوشمند و اینترنت، نیاز خود را برآورده می‌کنند. در این شرایط، سیاست‌گذاری‌ها، راهبردها و اقدامات به‌گونه‌ای باید شکل بگیرد که این نیاز به درستی پاسخ داده شود. تلوبیون به‌عنوان پلتفرم رسمی صدا و سیمای جمهوری اسلامی با درک همین نیاز بستر لازم برای استریم را فراهم کرده است. بنابراین ضرورت دارد که زیرساخت‌های ارتباطی برای پلتفرم‌ها به‌گونه‌ای مناسب در اقصی نقاط کشور فراهم شود. در واقع، اکنون زمین بازی ارتباطات از یک دستگاه به نام تلویزیون به اینترنت، پلتفرم‌ها و گوشی‌های موبایل تغییر کرده است.